Utstillinger

FOTOBOKUKER – STAFETT


Stafett er et prosjekt som tar utgangspunkt i et samarbeidsprosjekt mellom den danske kunstneren Tomas Lagermand Lundme, svenske JH Engström og norske Nina Strand. De produserte kunstfanzinen Militær fra 2006 til 2009, en fotokopiert fanzine hvor tanken bak var å skape en felles plattform for skandinaviske fotografer. Alle leverte et selvstendig verk under en felles overskrift. Militær var både en bildekunstnerisk fanzine – og et forsøk på å åpne opp for en bredere felles skandinavisk dialog.

Den 1 mai 2016 var det ti år siden kunstfanzinen Militær utkom med sitt første nummer, og syv kunstnere ble invitert til en kunstnerisk stafett. En felles mailtråd ble påbegynt den 1 mai 2016 og ble avsluttet den 1 mai 2017. Tanken med prosjektet var at det skulle bli en publikasjon og en felles utstilling. Publikasjonen vil stilles ut i gallerirommet sammen med en film av Lina Selander. En film av Mattias Härenstam vil bli vist i et eget rom. Velkommen til utstillingsåpning og lansering av Stafett den 09.02.2018 kl. 19.


De medvirkende kunstnere i Stafett er
:

– Lene Ask (NO), norsk fotograf, illustratør, tegneserieskaper og barnebokforfatter. Hun er utdannet fra Kunsthøgskolen i Bergen, Universitetet i Praha, Universitetet i Bergen og Rogaland kunstskole.

– JH Engström (SE) er en svensk fotograf som bor og arbeider i Paris, Frankrike og som har utgitt en rekke fotobøker internasjonalt.Utdannet ved Kunstakademiet i Göteborg.

– Mattias Härenstam (SE/NO) arbeider med film og skulptur. Utdannet ved Kunstakademiet i Bergen ogStädelschule, Frankfurt.

– Tomas Lagermand Lundme (DK), er forfatter, billedkunstner og dramatiker. Utdannet fra Teaterskolen Centrum 1993, Gøglerskolen 1996, Forfatterskolen 1998 og Det Kongelige Danske Kunstakademi

– Emil Salto (DK), lever og arbeider i København. Utdannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi.

– Lina Selander (SE), utdannet ved Kunstakademiet i Göteborg, og Kunstakademiet i Stockholm. Representert av Galleri Riis.

– Nina Strand (NO), fotograf, forfatter og driver kunsttidsskriftet Objektiv.


Fotobokuker på Fotogalleriet 15.01-15.02 2018

Fotogalleriet inviterer til fotobokuker fra 15. januar til 15. februar. Vi gjør om hele galleriet til en lesekrok hvor du kan benytte deg av vårt bibliotek, sette deg ned i en lenestol og nyte fantastiske fotobøker og en kopp kaffe eller te. Vi vil ha et variert formidlingsprogram med boklansering og utstilling. I tillegg vil vi arrangere en workshop hvor du kan lære å utforme din egen fotobok som tar for seg valg av materiale, teknikk og konsept. I hele perioden har du muligheten til å kjøpe fotobøker fra vår bokhandel til rabatterte priser.

siste