Nyheter

LET'S TALK ABOUT IMAGES 2.1.0 #EXERCISE NO. 6: ANAHITA ALEBOUYEH

ANAHITA ALEBOUYEH LANSERER SITT MANIFEST

Varighet: 20 – 24 May

Sted: Fotogalleriets Instagram

I forsøk på å håndtere den pågående krisen, har Fotogalleriet invitert anerkjente og unge utøvere i kunstfeltet til å guide oss gjennom tankeprosesser, skape alternative rom for kritisk tenkning og foreslå ny former for samhold.

I programmets sjette uke er vi glade for å kunne presentere kunstner Anahita Alebouyeh, som denne uken vil presentere et manifest, med tilhørende merch.

I løpet av isolasjonen forårsaket av pandemien, vendte Anahita Alebouyeh blikket innover, mot sitt personlige perspektiv og praksis. Hun er nå klar til å dele sitt manifest med oss, publikum. Manifestet vil kun bli fremlagt muntlig – ikke skriftlig – og kan leses som en subjektiv refleksjon rundt hennes egen praksis, eller som en rekke forslag til hvordan "kunstneren" kan bevege seg fremover.

Da min far gikk bort endret tankesettet mitt seg. Jeg kom til konklusjonen at om jeg skal lage kunst for noen, så burde det jeg lager være verdt deres tid.

Anahita Alebouyeh

Gjennom sin praksis undersøker og forsterker Alebouyeh hverdagslige hendelser performativt gjennom å utforske kulturelle fenomen, som popkulturelle karakterer. Referanser til reality show, popmusikk, slapstickhumor og stand-up møtes i hennes kunstneriske landskap, gjennom satire og humor. Ved å invitere publikum inn i sin alternative verden, forsøke Alebouyeh å foreslå ny måter for å se på og oppfatte våre omgivelser. Hun peker også på en poetisk endring i disse kulturelle fenomenene for å se hva som skjer når de blir oversatt og fremført i en ny kontekst. I et flytende kaos, svingende mellom små eventyr, søker Alebouyeh etter nye måter for å kommunisere med sitt publikum.

Denne uken kan du være vitne til Alebouyehs proklamering gjennom de synlige og usynlige delene av Internett. Det fysiske nærværet i hennes ord vil forsterkes gjennom en serie klesplagg i begrenset opplag som binder oss sammen.

Anahita Alebouyehs manifest vil bli tilgjengelig digitalt gjennom Fotogalleriets Instagram TV, og merchen hennes kan kjøpes digitalt på Fotogalleriets nettbutikk.

OM KUNSTNEREN

Anahita Alebouyeh (født 1987) er en kunstner basert i Oslo, hun har en BFA fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Hun arbeider performativ i ulike kontekster og men ulike uttrykk: live performance, performativ video og iscenesettelse av rom og miljø. Siden 2015 har hun vist sine arbeid på blant annet Kunsthall Oslo, UKS, Kvit galleri i København og Bergen Kunsthall.

OM LET'S TALK ABOUT IMAGES 2.1.0

Let’s Talk About Images 2.1.0 er et #blihjemme-program initiert og produsert av Fotogalleriet i Oslo, Norge. Programmet finner sted fra 16. april til 7. juni 2020. De deltakende kunstnerne blir annonsert ukentlig over Fotogalleriets Instagramkonto hver mandag. Følg oss på Instagram for følge programmet utvikling og de ulike prosjektene.

For mer informasjon om programmet trykk HER eller kontakt oss på [email protected].

siste