Nyheter

KURATORBESØK AV VALENTINE UMANSKY


Online presentasjon: 3. juni 2021 kl 18-20
Zoom lenke: Trykk her.
Passord: foto2021


For å skape et internasjonalt engasjement og holde oss alle oppdatert innen det fotografiske feltet ønsker Fotogalleriet, i samarbeid med Bjørka, å invitere deg til den andre presentasjonen av en rekke kuratorpresentasjoner som vil bli holdt i løpet av 2021. Vårt ønske er å styrke diskusjonen rundt fotografi og koble sammen ulike praksiser innen feltet på tvers av landegrenser. Presentasjonene er gode muligheter for å oppdatere hverandre innen det kamerabaserte feltet, og om hva som foregår i ulike regioner, innen fotografering og objektivbasert kunst. Det vil også være en unik mulighet for internasjonale fagpersoner for å gjøre seg kjent med den lokale kunstscenen.

Valentine Umansky, kurator for internasjonal kunst på Tate Moden, vil dele hennes refleksjoner med dere neste uke på torsdag den 3.juni fra kl 18-20. Disse møtene blir direktesendte samtaler, og vi oppfordrer til aktiv deltakelse under temaene som blir diskutert. Etter foredraget vil Umansky være tilgjengelig for spørsmål fra dere.

VALENTINE UMANSKY
Valentine Umansky har arbeidet som kurator, forfatter og kritiker for flere institiusjoner dedikert til visuell kunst. For tiden er hun ansatt som kurator for internasjonal kunst på Tate Modern, London. Hun oppholdt seg i USA fra 2015 til 2020, og hadde i løpet av denne perioden ulike posisjoner ved både the International Center of Photography, the Museum of Modern Art og the Contemporary Arts Center in Cincinnati. I 2010 til 2015 var hun basert i Frankrike, hvor hun samarbeidet med the Rencontres d’Arles festival, og publiserte boken Duane Michals, Storyteller (Filigranes).

Umansky har skrevet for flere kunsttidskrifter som Aperture og FOAM. Hennes nyligeste utstillinger var soloutstillingene med verk av Pamela Phatsimo Sunstrum og Saya Woolfalk, og en gruppeutstillingen Confinement. Politics of Space and Bodies. In 2018 var hun kurator for Lagos Photo Festival, som også førte til kurateringen av nigeriansk samtidskunst med utstillingen Layers av Iheanyi Onwuegbucha (2019-2020).

siste