Nyheter

KURATORBESØK AV THOMAS SEELIG

Online presentasjon: 26. mai 2021, 18–20 (UTC+2)

Zoom lenke: trykk her.
Passord: foto21

Fotogalleriet, i samarbeid med Bjørka, ønsker å invitere deg til en serie kuratorpresentasjoner gjennom 2021. I stedet for fysiske møter blir det digitale presentasjoner med internasjonale kuratorer. Vårt ønske er å styrke utvekslingen om fotografiet. Presentasjonene er gode muligheter for å oppdatere hverandre innen det kamerabaserte feltet, og hva som foregår i ulike regioner, innen fotografering og objektivbasert kunst. Det vil også være en unik mulighet for internasjonale fagpersoner for å gjøre seg kjent med den lokale kunstscenen.

Thomas Seelig er for tiden hovedansvarlig for den fotografiske samlingen på Museum Folkwang i Essen, Tyskland. Seelig vil holde den første presentasjonen i serien onsdag 26. mai fra kl. 18.00. Disse møtene blir direktesendte samtaler, og vi oppfordrer til aktiv deltakelse. Etter foredraget vil Seelig være tilgjengelig for spørsmål og svar.

THOMAS SEELIG
Thomas Seelig (født 1964, Köln) har vært hovedansvarlig for den fotografiske samlingen på Museum Folkwang i Essen siden 2018 og har kuratert monografiske utstillinger av forskjellige typer med Marge Monko, Anastasia Mityukova, Aenne Biermann, Thomas Albdorf, Tokyo Rumando, [email protected], Soham Gupta, Timm Rautert og Tobias Zielony.

Han studerte visuell kommunikasjon og fotografering ved Bielefeld University of Applied Sciences, etterfulgt av et kuratorprogram ved Jan van Eyck Academy i Maastricht. Fra 2003-18 var han kurator og samlingsansvarlig ved Fotomuseum Winterthur (fra 2013-17 som direktør), og var involvert i å utvikle det eksperimentelle utstillingsformatet SITUATIONS. Utstillinger inkluderer blant annet The Ecstasy of Things (2004), Research and Invention (2007), Karaoke (2009), The Hobbyist (2017).

FOTOGALLERIET
Fotogalleriet er den første nordiske institusjonen utelukkende dedikert til fotografering som en kritisk kunstutøvelse. Gjennom utstillinger og presentasjoner av eksperimentell fotografisk praksis, frembringer Fotogalleriet diskusjoner om bildeproduksjon i dagens samfunn. I løpet av de siste tiårene har Fotogalleriet, i tillegg til å være et kunstgalleri, også blitt en katalysator for å skape diskusjoner mellom det lokale og det internasjonale kunstfeltet.

BJØRKA
Siden oppstarten i 1998 har stiftelsen Bjørka vært et profesjonelt produksjonssted for fotokunstnere. Bjørka spiller en betydningsfull rolle i mange kunstneriske produksjoner innen fotografi i Oslo. Gjennom årene har Bjørka samlet en unik kompetanse innen analog fargefotografering og nyere digitale teknikker. For tiden har Bjørka 28 medlemmer, og flere av dem er aktive både på norsk og internasjonal arena.

TAKK TIL
Fotogalleriets hovedfinansiering kommer fra Kulturdepartementet; ytterligere finansiering kommer fra Norsk fotografisk fond (Nofofo) og Oslo kommune. Denne serien kunne ikke ha blitt til uten støtten fra Kulturrådet.

siste