Utstillinger

Vårutstillingen 2019

I utstillingen presenteres 40 arbeider av totalt 14 kunstnere som på hvert sitt vis skaper et møte med fotografiet gjennom sine unike og særegne tilnærmingsmåter til mediet. Slik fotografiet har utfordret og utforsket grensene til samtidskunstfeltet siden sin faglige anerkjennelse, preges utstillingen av den samme type nysgjerrighet hvordan møter vi fotografiet i vår egen tid? Som et tilfeldig bilde på en smarttelefon? Et minne? Eller som et kunstverk?

Årets jury for utstillingen har bestått av Kobie Nel, Kjersti
Vetterstad og Sverre Strandberg. Juryens begrunnelse for det kunstneriske utvalget er basert på enkeltarbeidenes individualitet, utforskning og bruk av eldre fotografiske teknikker man repeterer fortiden, men i en annen tid.

Utstillingen tilbyr et åpent møte med individuelle tematikker og ulike medier som presenteres i arbeidene; dystre, dystopiske framtidsscenarioer, innbilte virkeligheter, landskap og natur preget av menneskets tidsalder, selvportrett av daguerreotypi, og portretter som kretser rundt spørsmål om identitet og tilhørighet. Slik blir utstillingen en mangfoldig presentasjon der kunstnerne alle bidrar til ulike refleksjoner.

Vårutstillingen 2019 er kuratert av kunstner og juryleder Kobie Nel.


OM VÅRUTSTILLINGEN
Vårutstillingen har en lang tradisjon som går tilbake til 1976 da det ble vedtatt av generalforsamlingen i FFF at forbundet selv skulle arrangere en kunstnerjuryert utstilling. Som et motsvar til Statens Høstutstilling, ble Vårutstillingen etablert for å sikre at det hvert år vises fotokunst som er relevant og representativ for dagens samtidskunstnere. Utstillingen er basert på en grundig fagfellejurying og åpen innsendelse. Siden 2010 har Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH) årlig tildelt Fotokunstprisen,
Norges største pris for fotografiske verk i Norge, til en av de deltagende kunstnerne i Vårutstillingen.

Forsidebilde:
©Synnøve Sizou G. Wetten, IS THIS NOW? XXYX
Foto: Ingrid Styrkestad, filmfotograf

siste