Utstillinger

FOTOBOKUKER

Fotogalleriet inviterer til fotobokuker fra 15. januar til 15. februar. Vi gjør om hele galleriet til en lesekrok hvor du kan benytte deg av vårt bibliotek, sette deg ned i en lenestol og nyte fantastiske fotobøker og en kopp kaffe eller te. Vi vil ha et variert formidlingsprogram med boklansering og utstilling. I hele perioden har du muligheten til å kjøpe fotobøker fra vår bokhandel til rabatterte priser. I tilknytning til fotobokukene vil vi i april arrangere en workshop hvor du kan lære å utforme din egen fotobok som tar for seg valg av materiale, teknikk, kuratering og konsept.


INSPIRASJONSKVELD OM NORDIC DUMMY AWARD: 17.01.2018 kl. 17-19
Onsdag 17. januar vil vi dedikere en hel kveld til Nordic Dummy Award. Har du lyst til å være med i årets konkurranse eller er bare nysgjerrig vil dette være nyttig og inspirerende informasjon. Her vil fjoråretsvinner Terje Abusdal og kunstnerisk leder av Fotogalleriet Stephanie von Spreter fortelle om Nordic Dummy Award som konsept, søknadsprosessen og arbeidet med vinnerboken.

Mer info her.


BOKLANSERING OG KUNSTNERPRESENTASJON: SIRI HERMANSEN OG MARTE AAS: 25.01.2018 kl. 17-19

Denne kvelden presenterer Fotogalleriet to kunstnere som jobber med fotografi og film som reflekterer rundt tema knyttet til urbane landskap og hvordan omgivelsene er med på å forme våre sosiale og subjektive identiteter.


Siri Hermansen vil i samtale med redaktør Monica Holmen (Akershus Kunstsenter) diskutere hennes nye bok The Economy of Survival. I boken presenteres tre stedsspesifikke prosjekter, fra henholdsvis Tsjernobyl, Detroit og Israel/Palestina. Samlet gir boken et rikholdig innblikk i et kunstnerskap der refleksjon rundt sosiale, miljømessige og sosiopolitiske aspekter ved vårt samfunn i dag står sentralt.

Siri Hermansen (f. 1969) fullførte i 2016 sin PhD fra Kunsthøgskolen i Oslo. I tillegg har hun MFA fra Ecole de Beaux-Arts i Paris, 1997, og BFA fra Parsons School of Design, 1993. Hermansen kan vise til en rekke utstillinger i både inn- og utland.


Marte Aas vil presentere sitt utstillingsprosjekt Space Grammar på Fotografisk Center i København. Her vises to av hennes seneste filmer, Cité Europe, What I Miss About People, and What I Don't Miss About People i tillegg til et eldre filmarbeid; Torshovtoppen, samt fotoseriene Solastalgia og Europe Future Past.

Marte Aas (f. 1966, Trondheim) er utdannet ved Högskolan för Fotografi ved Göteborgs Universitet og arbeider med ulike medier som fotografi, film og installasjon. Arbeidene inngår ofte i serier som danner en tematisk helhet omkring hverdagslige motiver og problemstillinger.

Kvelden er arrangert av Fotogalleriet og Akershus Kunstsenter. Mer info her.


STAFETT: 09.02.-15.02.2018 / Lansering: 09.02.2018 kl. 19.

Lene Ask (NO), JH Engström (SE), Mattias Härenstam (SE/NO), Emil Salto (DK), Lina Selander (SE), Tomas Lagermand Lundme (DK) og Nina Strand (NO)

Stafett er et prosjekt som tar utgangspunkt i et samarbeidsprosjekt mellom den danske kunstneren Tomas Lagermand Lundme, svenske JH Engström og norske Nina Strand. De produserte kunstfanzinen Militær fra 2006 til 2009, en fotokopiert fanzine hvor tanken bak var å skape en felles plattform for skandinaviske fotografer. Alle leverte et selvstendig verk under en felles overskrift. Militær var både en bildekunstnerisk fanzine – og et forsøk på å åpne opp for en bredere felles skandinavisk dialog.

Den 1. mai 2016 inviterte de fem andre kunstnere til en kunstnerisk stafett. En felles mail-tråd ble påbegynt den dagen, og ble avsluttet den 1. mai 2017. Prosjektet har blitt til en publikasjon som lanseres på Fotogalleriet. Hele gruppen har utviklet en utstilling som inkluderer nye filmer fra Mattias Härenstam og Lina Selander.

Mer info her.


FOTOBOK WORKSHOP: 02.-06.04.2018

Fotogalleriet inviterer til fotobok-workshop i samarbeid med Nicholas McLean (Éditions du LIC) og Alessandro Calabrese (kunstfotograf). Workshopen vil gå over fem dager hvor deltakerne får veiledning i konseptutvikling, kuratering, rekkefølge, lay-out, design og produksjon. Workshopen vil holdes på Fotogalleriet.

Mer info her.

siste