Om oss

Om oss

OM FOTOGALLERIET

Fotogalleriet ligger sentralt plassert i Oslo og er en institusjon som er dedikert til visning og utforskning av fotografiet som kunstnerisk uttrykk, og som en kritisk praksis for å bearbeide lys og miljøer innen kulturelle, politiske og konseptuelle formater.

De anerkjente kunstnerne Dag Alveng og Tom Sandberg startet Fotogalleriet sammen med Bjørn Høyum i en kjeller i 1977 som et kreativt episenter for nyskapende fotografiske praksiser.

Siden da har Fotogalleriet vært dedikert til å presentere både norske og internasjonale kunstnere og til å analysere den hurtige utviklingen til et felt som stadig har sprengt grenser hva gjelder så vel teknologiske som estetiske endringer.

Fotogalleriet søker å utforske og utfordre det fotografiske mediet gjennom å presentere et mangfold etablerte og nytenkende fotografiske posisjoner. Gjennom sitt engasjement knyttet til research og samarbeid med kunstnere er Fotogalleriet en ledende institusjon i kunstfeltet.

Fotogalleriet har mottatt støtte fra Kulturdepartementet siden 1986. I 2012 ble støtteordningen overført til Norsk Kulturråd. Fotogalleriet mottar også støtte fra Norsk Fotografisk Fond.Historiearkiv
Ansatte

KUNSTNERISK LEDER
Antonio Cataldo

FORMIDLINGSANSVARLIG
Annika Hagstrøm

[email protected]

GALLERIASSISTENT
Karen F. Rosness

[email protected]

NORDIC DUMMY AWARD COORDINATOR
Stephanie Stadler

[email protected]

GALLERIKOORDINATOR
Martina Petrelli

[email protected]

KOMMUNIKASJONSANSVARLIG
Hans Eindride Thorsen

[email protected]

GALLERIASSISTENT / BOKBUTIKK
Hazel Barstow

[email protected]

TEKNISK ASSISTENT
Alf Ollett

[email protected]

Styret

STYRELEDER
Espen Gleditsch

[email protected]

STYREMEDLEM
Natalie Hope O'Donnell

STYREMEDLEM
Morten Andenæs

VARAMEDLEM
Jason Havneraas