Om oss

Om oss

Historikk

Fotogalleriet er et ikke-kommersielt galleri som ble etablert av kunstnerne Dag Alveng, Bjørn Høyum og Tom Sandberg i 1977. Fotogalleriet ble en stiftelse i 1979, etablert av Fotogalleriets initiativtakere og generelle støttespillere samt Forbundet Frie Fotografer (FFF). Siden etableringen har galleriet arbeidet for at fotografiet skal bli akseptert som kunstform institusjonelt, kulturpolitisk og konseptuelt.

Fotogalleriet har gjennom sin 40-årige virksomhet utviklet seg til å bli et sentralt kompetansesenter for kamerabasert samtidskunst. Gjennom å produsere utstillinger, forelesninger, seminarer og publikasjoner med norske og internasjonale kunstnere er Fotogalleriet en viktig aktør i utviklingen av det visuelle kunstfeltet i Norge. Etablerte kunstnere stiller ut side om side med nyetablerte navn, og samlet speiler programmet noen av de viktigste tendensene som knytter seg til fotografiet i samtidskunsten i dag. Fotogalleriets overordnede visjon er at galleriet skal være en synlig premissleverandør innen kamerabasert samtidskunst.

Fotogalleriet har mottatt støtte fra Kulturdepartementet siden 1986. I 2012 ble støtteordningen overført til Norsk Kulturråd. Fotogalleriet mottar også støtte fra Norsk Fotografisk Fond.

Det er mulig å søke utstillingsplass på Fotogalleriet i 2017 gjennom galleriets Nordic Anthology plattform, med søknadsfrister 30. juni 2016, 15. september 2016, 15. desember 2016 og 15. mard 2017. Mer informasjon om Nordic Anthology plattformen finnes under Nyheter her.

Historiearkiv
Ansatte

KUNSTNERISK LEDER
Stephanie von Spreter

GALLERIKOORDINATOR (PERMISJON)
Silja Leifsdottir

[email protected]

FORMIDLINGSANSVARLIG
Annika Hagstrøm

[email protected]

TEKNISK ASSISTENT
Alf Ollett

[email protected]

GALLERIKOORDINATOR (VIKAR) / PROSJEKTKOORDINATOR Fotogalleriets 40-årsjubileum
Martina Petrelli

[email protected]

KOMMUNIKASJONSANSVARLIG
Susanne Roald

[email protected]

STYRELEDER
Espen Gleditsch

STYREMEDLEM
Kristine K. Wessel

STYREMEDLEM
Guro Voss Gabrielsen

STYREMEDLEM
Knut Åsdam