Om oss

Om oss


HISTORIEN

Fotogalleriet er den første nordiske fotohallen, lokalisert sentralt i Oslo, utelukkende dedikert til fotografi som kritisk, kunstnerisk praksisk.

De anerkjente kunstnerne Dag Alveng og Tom Sandberg startet Fotogalleriet sammen med Bjørn Høyum i en kjeller i 1977 som et kreativt episenter for nyskapende fotografiske praksiser. Siden har Fotogalleriet vært dedikert til å presentere både norske og internasjonale kunstnere og til å analysere den hurtige utviklingen til et felt som stadig har sprengt grenser ­hva gjelder så vel teknologiske som estetiske endringer. Gjennom sitt engasjement knyttet til research og samarbeid med kunstnere er Fotogalleriet en ledende institusjon i kunstfeltet.

Fotogalleriet har mottatt støtte fra Kulturdepartementet siden 1986, en støtteordning som i 2012 ble overført til Norsk Kulturråd. Fotogalleriet mottar også støtte fra Norsk Fotografisk Fond og Oslo Kommune. Vi er også veldig takknemlige for Kulturdepartementets ordning for utstillingshonorar.Historiearkiv
Ansatte

KUNSTNERISK LEDER
Antonio Cataldo

FORMIDLINGSANSVARLIG
Annika Hagstrøm

[email protected]

ANSVARLIG FOR INNHOLDSPUBLISERING OG ARKIV
Karen F. Rosness

[email protected]

KOMMUNIKASJONSASSISTENT
Robert Wilson

[email protected]

MONTERINGANSVARLIG OG TEKNIKER
Alf Ollett

[email protected]

PRODUKSJONS- OG ADMINISTRASJONSLEDER
Una Mathiesen Gjerde

[email protected]

Styret

STYRELEDER
Espen Gleditsch

[email protected]

STYREMEDLEM
Natalie Hope O'Donnell

STYREMEDLEM
Morten Andenæs

VARAMEDLEM
Jason Havneraas