Om oss

Om oss


HISTORIEN

Fotogalleriet er den første nordiske fotohallen, lokalisert sentralt i Oslo, utelukkende dedikert til fotografi som kritisk, kunstnerisk praksisk.

De anerkjente kunstnerne Dag Alveng og Tom Sandberg startet Fotogalleriet sammen med Bjørn Høyum i en kjeller i 1977 som et kreativt episenter for nyskapende fotografiske praksiser. Siden har Fotogalleriet vært dedikert til å presentere både norske og internasjonale kunstnere og til å analysere den raskt voksende naturen til et felt ubegrenset av teknologiske og estetiske skifter. Gjennom sitt engasjement knyttet til research og samarbeid med kunstnere er Fotogalleriet en ledende institusjon i kunstfeltet.

Fotogalleriet har mottatt støtte fra Kulturdepartementet siden 1986, en støtteordning som i 2012 ble overført til Norsk Kulturråd. Fotogalleriet mottar også støtte fra Norsk Fotografisk Fond og Oslo Kommune. Vi er også veldig takknemlige for Kulturdepartementets ordning for utstillingshonorar.

LYST TIL Å STILLE UT PÅ FOTOGALLERIET?

Vi er alltid på jakt etter nye gode prosjekter og mottar ofte utstillingssøknader. To ganger i året setter Fotogalleriets team seg ned for å evaluere alle søknadene. Dersom du har et nytt prosjekt vil vi gjerne høre om det – send oss en e-post på [email protected] med prosjekbeskrivelse, CV og portofolio. Ps. Ingen filer over 5 MB, bruk gjerne linker.

Historiearkiv
Ansatte

KUNSTNERISK LEDER
Antonio Cataldo

FORMIDLINGSANSVARLIG
Annika Hagstrøm

[email protected]

ANSVARLIG FOR INNHOLDSPUBLISERING OG ARKIV
Karen F. Rosness

[email protected]

KOMMUNIKASJONSKONSULENT
Arash Shahali

[email protected]

MONTERINGANSVARLIG OG TEKNIKER
Alf Ollett

[email protected]

PRODUKSJONS- OG ADMINISTRASJONSLEDER
Una Mathiesen Gjerde

[email protected]

Styret

STYRELEDER
Morten Andenæs

[email protected]

STYREMEDLEM
Anne Szefer Karlsen

STYREMEDLEM
Jason Havneraas

VARAMEDLEM
Andreas Bennin