Nyheter

VÅRUTSTILLINGEN 2020: DIGITAL MEET & GREET

Meet & Greet: Torsdag, 2. april, 15:00-17:00
Online Zoom room: lenke kommer

Screening: Torsdag, 2. april, 13:00-15:00
Youtubekanal: lenke kommer

Forbundet Frie Fotografer og Fotogalleriet ønsker velkommen til vårt årlige meet & greet og kunstnersamtaler med kunstnerne fra Vårutstillingen 2020, på nett.

Utstillinger er like mye en intellektuell som en fysisk opplevelse. Når det ikke er mulig å møtes ansikt til ansikt – i og med at Fotogalleriet for øyeblikket er stengt som følge av den pågående pandemien – søker vi nye former for meningsfull kollektivitet. Dette er en invitasjon til å se kunsten som et rom for inspirasjon, trøst og kritisk tenkning.

Årets utgave av Vårutstillingen, kuratert av Sverre Strandberg og produsert av FFF, byr på tema som klimaendringer og trusler som påvirker status quo. I denne fagfellejuryerte utstillingen, ble denne dystopiske tonen satt i forkant av koronautbruddet og blir stadig mer relevant i lys av den pågående krisen.

Torsdag 2. april, får du en unik mulighet til å møte kunstnerne og bli kjent med deres praksis gjennom et utvalg av verk fra utstillingen. Det vil også by på muligheter til å se utstillingen i lys av de enkelte kunstneriske bidragene.

Kunstnerne som vil presentere er:
Hedvig Anker
Tanya Busse
Yamile Calderon
Tobias Liljedahl
Tor-Finn Malum Fitje
Giulia Mangione

Presentasjonene vil bli moderert av Fotogalleriets kunstneriske leder Antonio Cataldo, og vil i hovedsak forgå på engelsk.

I forkant av kunstnersamtalene vil et utvalg av videoverk av Tor-Finn Malum Fitje og Accidentally I got a GoPro av Yamile Calderon og Edward Cunniffe bli gjort tilgjengelig for online streaming fra kl. 13:00-15:00.

Vi oppfordrer deg til å sette deg ned med kaffekoppen foran skjermen, klar til å følge samtalen på Facebook eller aktivt delta i nettmøtet. Alle lenker vil bli gjort tilgjengelig på Fotogalleriets nettside og Facebook.

Velkommen!

Stay home. Stay safe. Stay healthy.

OM VÅRUTSTILLINGEN
Vårutstillingen ble opprettet i 1976 da det ble vedtatt av FFFs generalforsamling at forbundet selv skulle arrangere en kunstnerjuryert utstilling. Som et motsvar til Statens Høstustillingen, den offisielle salongen for visning av samtidskunst i Norge, ble Vårutstillingen etablert for å sikre at det hvert år vises fotokunst som er relevant og representativ for dagens samtidskunstfelt. Utstillingen er basert på åpen innsendelse og en grundig fagfellejuryering.

Siden 2010 har Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH) årlig tildelt Fotokunstprisen, Norges største prisen for fotografiske verk, til en av de deltagende kunstnerne i Vårutstillingen.

TAKK TIL
Forbundet Frie Fotografer ønsker å takke Bildende Kunstneres Hjelpefond, Norsk Fotografisk Fond og Norsk Kulturråd for fast støtte til driften av forbundet, som inkluderer de årlige formidlingsprosjektene Vårutstillingen og Fotobokfestival Oslo.

Fotogalleriets hovedfinansiering kommer fra Norsk Kulturråd. Ytterligere finansiering mottas fra Norsk fotografisk fond (Nofofo). Fotogalleriet mottar delfinansiering fra Kulturdepartementet gjennom deres utstillingshonorarordning og fra Oslo kommune.

siste