Nyheter

Ny kunstnerisk leder


Fotogalleriets styre er stolte av å kunngjøre Antonio Cataldo som galleriets neste kunstnerisk leder. Cataldo kommer fra stillingen som kurator ved OCA - Office for Contemporary Art Norway, hvor han har vært ansatt siden 2010. Cataldo vil ta over stillingen som Fotogalleriets kunstneriske leder etter Stephanie von Spreter 01. august 2018.

”Etter en grundig ansettelsesprosess preget av sterke søkere er vi stolte over at et samlet styre nå kan kunngjøre at Antonio Cataldo er Fotogalleriets neste kunstneriske leder. Fotogalleriet har vært gjennom en rivende utvikling de siste årene, og vi er overbevist om at galleriet vil utvikle seg i nye og interessante retninger med Antonio Cataldo som kunstnerisk leder. Cataldo er en ambisiøs, nytenkende og faglig sterk kurator, og vi ser fram til å jobbe med ham i den videre utviklingen av Fotogalleriet som ledende institusjon for kamerabasert kunst”, sier Espen Gleditsch, styreleder ved Fotogalleriet.

Cataldo er kurator og skribent bosatt i Oslo, med en MA i utstillingsstudier fra Università Iuav di Venezia under professor og filosof Giorgio Agamben, og en BA fra Università degli Studi di Napoli. Parallelt med hans kuratoriske arbeid har Cataldo siden 2016 arbeidet på en PhD ved Zürcher Hochschule der Künste (ZHdK).

Gjennom hans virke på OCA har Cataldo researchet, kuratert og produsert en rekke prestisjetunge utstillingsprosjekter og diskursive arrangementer, i OCAs lokaler i Oslo, på samarbeidsinstitusjoner i inn- og utland, og til Norges bidrag til den prestisjetunge Veneziabiennalen. Blant prosjektene Cataldo har arbeidet med på OCA er utstillingen 'Let the River Flow. The Sovereign Will and the Making of a New Worldliness' (2018), prosjektet ”Thinking at the Edge of the World. Perspectives from the North” (2015-) relatert til Nord-Norges kulturhistorie, Camille Norments utstilling "Rapture" på Veneziabiennalen (2015), utstillingen ”Alexander Kluge. Raw Materials: Present Impressions, Past Wishes and Future Fulfillment” (2014) med flere. Før Cataldo startet på OCA i 2010 virket han som undervisnings- og forskningsassistent ved universitetet i Venezia, som Associate to Curatorial Projects ved Fondazione March i Padova og han var en av grunnleggerne av det eksperimentelle kollektivet Intorno Group i Venezia. 


Fotogalleriet ble grunnlagt i Oslo i 1977 og har siden vært et ledende non-profit visningsrom for kamerabasert samtidskunst, gjennom utstillinger, diskursive arrangementer, publikasjoner m.m. i inn- og utland.

siste