Nyheter

LET'S TALK ABOUT IMAGES 2.1.0 #EXERCISE NO. 5: SOCIETY OF THE FRIENDS OF THE VIRUS

#EXERCISE NO. 5: CONTAGIOUS NEW YORK

— en film av AA og RG

Tid:13. mai - 18. mai

Sted: Fotogalleriets Instagram og http://centreparrhesia.org/nyc

Skal vi ta et virus og dets kommunikasjonsevne på alvor? Skal vi ta kunst og dens kommunikasjonsevne på alvor? For Society of the Friends of the Virus er svarene på begge disse spørsmålene ja!

– AA, RG, mai 2020

I forsøk på å håndtere den pågående krisen, har Fotogalleriet invitert anerkjente og unge utøvere i kunstfeltet til å guide oss gjennom tankeprosesser, skape alternative rom for kritisk tenkning og foreslå ny former for samhold.

I programmets femte uke er vi stolte av å presentere CONTAGIOUS NEW YORK, en videodagbok som følger to hovedpersoner som bor på den nordlige utkanten av Manhattan, New York i 2020, under en global pandemi.

Filmen, laget spesielt for Lets Talk About Images 2.1.0 av kunstnere og bidragsytere til Society of the Friends of the Virus, AA og RG*, er inspirert av gruppens egenartede blanding av sjangre. Verket er i følge kunstnerne: «et dikt, et politisk manifest, et spørsmål, en ytring, en stamming, en rystelse, et hvisk, en note, en pause, et forsøk på å aktualisere det glemte, å åpne følelsen for det uendelige, å gjenopprette avbrutte forhold, å berøre ord i deres fulle betydning. Det er en film skapt i foldene og uklarhetene i denne første epoken av virusets historie».

CONTAGIOUS NEW YORK vil være tilgjengelig via linken i dette nyhetsbrevet, og daglige episoder bli publisert på Fotogalleriets Instagram-side mellom 13.-18. mai 2020.

AA og RG* har sendt oss følgende tekst som beskriver deres øvelse for Fotogalleriet:

"Siden midten av mars 2020 har Society of the Friends of the Virus publisert en serie politiske tidsskrifter som bruker kunst, epistolær form, poesi, manifest, filosofi, og andre agitasjonelle, lekne og analytiske moduser for å forvirre og forstyrre det vi anser som normative og homogene toner, diskurser og relasjoner til den politiske uroen og oppfattelsen av sykdom viruset provoserer.

Skal vi ta et virus og dets kommunikasjonsevne på alvor? Skal vi ta kunst og dens kommunikasjonsevne på alvor?

For Society of the Friends of the Virus er svarene på begge disse spørsmålene ja!

Viruset har tvunget jordens befolkning til å stoppe mesteparten av sine aktiviteter, til å ‘streike’. Men i motsetning til den konvensjonelle streiken i forhold til arbeidsplassen og dets forhold, blir denne streiken omtalt som en iboende menneskelig streik, eller ‘livsplass-streik’. Og det er innenfor disse vilkårene for denne menneskelige opplevelsen av å streike, og når verden gjenåpnes at en mulighet for et nytt forhold til livet kan gjenvinnes.

Når det gjelder kunst, finnes det ikke for oss en spesiell linje, arbeidsmetode, eller produksjonsvilkår. Og det er absolutt ikke et fagfelt som skal produsere verken trøst eller underholdning. Vi anser det snarere en destabiliseringskraft som er nært forestående ethvert yrke eller kompetanse. Det er det som gjør at enhver form for gjøremål kan sette spørsmålstegn ved sine egne bruksområder og nytteverdi utover instrumentalisme. I denne forstand, strekker kunstens tilhørighet dypere i dets potensiale til å inngå i streik og en anledning til å relatere til livskreftene på nytt.

Det er ingen tvil om at viruset i et øyeblikk har forstyrret alt, og et av de iboende spørsmålene til Society of the Friends of the Virus er om de forskjellige samfunnene i denne verden klarer å bruke denne utenkelige stoppen for å revurdere og forskyve selve vilkårene for livet. Kan de bli revurdert og gjenopplevd, og for hvem?

For å “gjenstarte verden" forestiller vi oss som Society of the Friends of the Virus, en "verden som ødelegger verdener". Og stiller spørsmål om vi er i stand til å bruke denne midlertidige suspensjonen til å finne venner og allierte til hvordan vi kan gjøre deler av denne suspensjonen permanent. Det vil si å stoppe vår menneskelige medvirkning til reproduksjonen av en monolitisk verden, som bak dens tilsynelatende helhet skjuler alle slags skår og splittelser, ikke bare gjennom de skapte skillene mellom klasse, kaste, rase, kjønn, kjønn, evne, kolonialisme og vold; men også gjennom en separasjonen av mennesket fra selve livet, fra jorden, fra kosmos."

OM KUNSTNERNE

AA og RG er to kunstnere hvis praksiser spenner forskjellige felt. De er for øyeblikket aktive bidragsytere til prosjektet Society of the Friends of Virus.

*Kunstnerne ønsker å forbli anonyme og kun bruke initialene sine i samsvar med alt materiale publisert som del av Society of the Friends of the Virus og kunsttidsskriftet PERSPECTIVES. Filmen CONTAGIOUS NEW YORK, bestilt av Fotogalleriet, vil utgjøre det digital tidsskriftets fjerde bind.

Tidligere bind av tidsskriftet:

Bind 1: http://centreparrhesia.org/vol_1_society_of_the_fr...

Bind 2: http://centreparrhesia.org/vol_2_society_of_the_fr...

Bind 2 - PERSPEKTIVER: http://centreparrhesia.org/vol_2_society_of_the_fr...

Bind 3: http://centreparrhesia.org/vol_3_society_of_the_fr...

Bind 3 - PERSPEKTIVER: http://centreparrhesia.org/vol_3_society_of_the_fr...

OM LET'S TALK ABOUT IMAGES 2.1.0

Let’s Talk About Images 2.1.0 er et #blihjemme-program initiert og produsert av Fotogalleriet i Oslo, Norge. Programmet finner sted fra 16. april til 7. juni 2020. De deltakende kunstnerne blir annonsert ukentlig over Fotogalleriets Instagramkonto hver mandag. Følg oss på Instagram for følge programmet utvikling og de ulike prosjektene.

Kunstnerisk leder for Fotogalleriet Antonio Cataldo uttaler:

Vi blir ikke heldigitale, men benytter oss av de bredt tilgjengelige plattformene vi har til rådighet for å holde liv i viktige diskusjoner. Dette er i tråd med vår samfunnsoppdrag om å fungere som en katalysator for banebrytende kunstpraksiser, og å gi kunstnere støtte og en plattform til å fortsette deres arbeid i denne usikre tiden. Ved å gjøre dette håper vi å kunne gi dem og publikum en arena til å tenke fritt, uavhengig, og å dele ulike verdener og tilstander med andre.

For mer informasjon om programmet trykk HER eller kontakt oss på [email protected].

siste