Nyheter

LET'S TALK ABOUT IMAGES 2.1.0 #EXERCISE NO. 2: Anushka Rajendran

Anushka Rajendran presenterer #Exercise no. 2 av Let's Talk about Images 2.1.0: Speculations on a New World Order

Tid: 22.-26. april

Sted: Fotogalleriets Instagram

I forsøk på å håndtere den pågående krisen, har Fotogalleriet invitert anerkjente og unge utøvere i kunstfeltet til å guide oss gjennom tankeprosesser, skape alternative rom for kritisk tenkning og foreslå ny former for samhold.

Denne uken inviterer vi til en nomadisk presentasjonsserie med skribent, forsker og frilanskurator Anushka Rajendran.

Vi står ved et veiskille. I det vi fortsetter å kjempe mot nåtiden, kreves det bevisthet rundt det riskosamfunnet vi navigerer oss gjennom for å etisk kunne bevege oss videre, og spekulere i mulighetene vi står overfor; særlig når dette har vært et kunstnersyssel i nyere tid. – Anushka Rajendran, april 2020

Fra våre respektive isolat, kan det fremstå som at vi alle er like – at viruset ikke diskriminerer. Men som den indiske legen Jagadish Hiremath påpekte «sosial distansering er et privilegium – det betyr at man bor i et hus som er stort nok til å gjennomføre det». Verden over var vi vitne til hvordan viruset gikk fra å spre seg blant de mest privilegerte til nå å ramme hardest hos de mest utsatte gruppene i vårt samfunn.

Fra sitt hjem i Delhi, vil Rajendran stille spørsmål rundt hvorvidt viruset kan skape en ny verdensorden, som følge av de avsløringene om vårt samfunn som den nåværende situasjonen har bragt frem i lyset:

Hvordan kan vi tenke nytt om transaksjonelle tilganger i det de kollapser foran øynene våre? Hva vil vi ta med oss fra 'sosial distansering', som en forhøyet form for solidaritet og felleskap i kontrast til individualisme, hvor vi forsøker å overleve sammen, beviste om vår egen forgjengelighet og dødelighet? Hvordan kan vi fortsette senkingen av klimaforandringene som har vært en uunngåelig konsekvens av den verdensomspennende nedbremsingen? Og som et resultat av dette, vil den pågående situasjonen påvirke hvordan den internasjonale kunstverden opererer – og hvis ja, hvordan?

Gjennom den kommende uken vil Rajendran dele sine refleksjoner rundt disse problemstillingene, samt drøfte hvordan dette vil påvirke kunstverden og samfunnet som helhet ved å utforske overveielser som kan vise veien videre fra de begrensede omstendighetene vi for øyeblikket befinner oss i. Rajendran's presentasjoner og nomadiske tankeøvelser vil publisereres løpende på Fotogalleriets Instagram-konto mellom 22. og 28. april.

Ta del i Rajendrans nomadiske tankeøvelse ved å følge Fotogalleriet på Instagram.

OM DELTAKEREN

Anushka Rajendran er frilanskurator, skribent og doktorgradsstipendiat i visuelle studier ved School of Arts and Aesthetics, Jawaharlal Nehru Universitet. I 2018 var hun kuratorassistent for Kochi Muziris-biennalen. Hun har også vært kurator for den ikke-kommersielle kunstorganisasjoner Prameya Art Foundation [PRAF]. I slutten av 2019 ble hun ansatt som festivalkurator for Colomoboscope 2021. Som skribent, forsker og tidligere assisterende redaktør har hun publisert tekster og essay i anerkjente tidsskrift og magasin som Bielefelder Kunstverein, SKIRA, TAKE on art og Indian Contemporary Art Journal.

For sin kuratoriske praksis, har hun mottatt stipender som har støttet residenser med Aomori Contemporary Art Center, Aomori, Japan; the International Studio and Curatorial Program, New York (av Inlaks Shivdasani Foundation); og Theertha International Artists’ Collective, Colombo (av PRAF). Hennes bidrag som skribent og redaktør ble anerkjent i 2015 da hun mottok Art Scribes Award for kunstskribenter i etableringsfasen av indisk opphav.

OM LET'S TALK ABOUT IMAGES 2.1.0

Let’s Talk About Images 2.1.0 er et #blihjemme-program initiert og produsert av Fotogalleriet i Oslo, Norge. Programmet finner sted fra 16. april til 7. juni 2020. De deltakende kunstnerne blir annonsert ukentlig over Fotogalleriets Instagramkonto hver mandag. Følg oss på Instagram for følge programmet utvikling og de ulike prosjektene.

Kunstnerisk leder for Fotogalleriet Antonio Cataldo uttaler:

Vi blir ikke heldigitale, men benytter oss av de bredt tilgjengelige plattformene vi har til rådighet for å holde liv i viktige diskusjoner. Dette er i tråd med vår samfunnsoppdrag om å fungere som en katalysator for banebrytende kunstpraksiser, og å gi kunstnere støtte og en plattform til å fortsette deres arbeid i denne usikre tiden. Ved å gjøre dette håper vi å kunne gi dem og publikum en arena til å tenke fritt, uavhengig, og å dele ulike verdener og tilstander med andre.

For mer informasjon om programmet trykk HER eller kontakt oss på [email protected].

siste