Nyheter

HAR DU EN SÅPEOPERASTJERNE I DEG?

Ellinor Aurora Aasgaard og Zayne Armstrong ser etter to skuespillere til den eksperimentelle såpeoperaen Days.

Days er en videoserie hvor den glamorøse verdenen vi kjenner fra amerikanske såpeoperaserier som Days of Our Lives, er erstattet av dagens Berlin. Produsert av og om prekære arbeidstakere, som jobber hvor som helst og når som helst, spør Days: hvordan tenker, føler og forstår prekariatet verden rundt seg? Og, kan vi skape en motvekt til denne stadig mer absurde virkeligheten? Tro mot såpeoperaformatet har Days mer dialog enn handling, og fokuserer på diskusjonen rundt hverdagslige arbeidssituasjoner; immaterielt arbeid, ubetalt arbeid og emosjonelt arbeid.

Til den første episoden av Days skal det filmes fire scener i Oslo, som alle inkluderer to karakterer, Gitte og Geir, som kjører til Berlin sammen for å rydde opp i en utleiesituasjon. Gitte er en ambisiøs eiendomsutvikler som lever over evne, på vei til en slags eksistensiell krise som gjør fantasien hennes overivrig. Gitte har engasjert sin bror/venn Geir som en "assistent" som skal hjelpe henne med å fikse noen profittløse eiendommer i Berlin. Geir er en poet som drømmer seg gjennom livet, mens han prøver å lære alle verdens språk og han tror at han, med Gittes hjelp, vil kunne selvrealisere seg i Berlin.

For å besette disse rollene inviterer vi folk (skuespillere, utøvere og ikke-skuespillere), som kan kjenne seg igjen i rollenes prekære livstil, til en filmet audition med Aasgaard og Armstrong. Auditionen vil vare i ca. 45 minutter og finne sted 17., 18. eller 19. oktober i Aasgaard og Armstrongs pågående utstilling på Fotogalleriet. Her vil de inviterte utøverne få mulighet til å bli kjent med prosjektet og settet – som inngår som en del av utstillingen. Utøvere burde være norsk- og engelsktalende, og være tilgjengelig den 21. oktober.

Er du Gitte eller Geir?

Send CV, bilde av deg selv og en setning eller to om hvorfor du er interessert i prosjektet til [email protected] innen onsdag 14. oktober.

TAKK TIL
Fotogalleriets hovedfinansiering kommer fra Norsk Kulturråd. Ytterligere finansiering mottas fra Norsk fotografisk fond (Nofofo). Fotogalleriet mottar delfinansiering fra Kulturdepartementet gjennom deres utstillingshonorarordning og fra Oslo kommune.

Prosjektet og utstillingen Days er muliggjort gjennom generøs støtte fra Kulturrådet, Vederlagsfondet (BKH) og Stiftelsen Fritt Ord.

siste