Nyheter

​Fotogalleriet søker utstillingsansvarlig

Spennende mulighet til å bli en del av et dynamisk arbeidsmiljø!

Søknadsfrist: 25. mars 2022


Fotogalleriet søker en høyt motivert utstillingsansvarlig til å gjennomføre Fotogalleriets ambisiøse utstillingsprogram. Som utstillingsansvarlig vil du jobbe tett med kunstnerisk leder og resten av teamet på Fotogalleriet i det praktiske og administrative arbeidet knyttet til å gjennomføre utstillinger, arrangementer, publikasjoner, og daglig drift. Du vil være involvert i research og kunstnerisk produksjon i et motiverende miljø for utvikling av nye ideer rundt utstillingskonsepter, produksjon, utstillingsutforming, arrangement og publikasjoner.

Det er ønskelig med erfaring fra utstillingsproduksjon, relevant administrativt erfaring og høyere kunstfaglig utdanning. Entusiasme for samtidskunst, samt interesse for research, tekstproduksjon og søknadsskriving på norsk og engelsk er en forutsetning for stillingen. Ønsket kandidat er strukturert, har høy arbeidskapasitet og jobber godt under press.

Utstillingsansvarlig er en viktig del av Fotogalleriets team som består av kunstnerisk leder, formidlingsansvarlig, digital rådgiver og formidler, praktikanter og tekniker. Stillingen rapporterer til kunstnerisk leder.


Arbeidsoppgaver

 • Ansvar for praktisk og administrativ gjennomføring av Fotogalleriets kunstneriske program, prosjekter og arrangementer. Herunder prosjektplanlegging, løpende kontakt med utstillere, organisering av transport og forsikring, tilrettelegging av lokaler, koordinering av montering og demontering av utstillinger, anskaffelse av nødvendig utstyr, arbeid med programinformasjon, planlegging og gjennomføring av arrangementer, samt samarbeid med kommunikasjon- og formidlingsansvarlig.
 • Støtte og administrere søknadsskriving og rapportering.
 • Bidra til å koordinere Fotogalleriets team bestående av kommunikasjon- og formidlingsansvarlig, formidler, tekniker og praktikanter.
 • Assistere kunstnerisk leder med kunstfaglig research, søknadsskriving og rapportering knyttet til kunsthallens kunstfaglige program.
 • Øvrig daglig drift som inkluderer publikumskontakt, arbeid knyttet til bokhandel, bibliotek og arkiv.
 • Ansvar for regnskapsbilag, kundefakturering, betalinger og månedlig kasseoppgjør.
 • Delt ansvar for bemanning i visningssteds åpningstid.
 • Delt ansvar for vedlikehold av lokaler.


Følgende kvalifikasjoner og egenskaper vektlegges:

 • Relevant arbeidserfaring.
 • Kunstfaglig utdannelse, eller annen relevant utdanningsbakgrunn.
 • Selvstendig, nytenkende, strukturert, med høy gjennomføringsevne.
 • Imøtekommende, utadrettet og løsningsorientert.
 • Gode kommunikasjonsferdigheter og samarbeidsevner.
 • Svært god skriftlig og muntlig formuleringsevne på norsk og engelsk.


Vi tilbyr:

 • Profesjonelle utviklingsmuligheter.
 • Tilgang til et dynamisk kunstfaglig miljø.
 • Et samarbeidende, kreativt og kulturelt mangfoldig arbeidsmiljø.

Stillingens omfang er 80%, fast ansettelse.

Lønn: Lønnstrinn 42-48

Søknadsfrist: 25. mars 2022.

Tiltredelse: Snarest


Om Fotogalleriet:

Fotogalleriet er et av Oslos viktigste utstillingssteder. Det er en banebrytende kunsthall og et kompetansesenter dedikert til fotografi som kritisk kunstnerisk praksis. Kjernen i virksomheten er utviklingen av ny kunst, direkte gjennom å invitere kunstnere til å delta i utstillingsprogram, og indirekte gjennom å bygge kunnskap og nettverk mellom kunstnere, fagpersoner og publikum på tvers av by- og landegrenser. Siden grunnleggelsen i 1977, har Fotogalleriet vært et sentralt diskusjonsforum for fotografisk billedproduksjon. Institusjonen har utøvd en betydelig rolle for styrking og internasjonalisering av fotografiet som kunstnerisk medium, og generert diskusjon rundt bilders og representasjonens betydning i dagens samfunn. Fotogalleriet har presentert internasjonalt banebrytende utstillinger av Diane Arbus, Ellisif Wessel, Kåre Kivijärvi, Thomas Hirschhorn, Amar Kanwar, Matias Faldbakken, Marianne Heske, Tom Sandberg, Dag Alveng, Maria Pasenau, Bouchra Khalili, Andreas Angelidakis, Dora Garcià, og Maryam Jafri. Stiftelsens seneste utstilling Ta Plass, var en unik kuratorisk overtakelse av Skeiv Verden.


Kontakt og søknad:

Vil du jobbe med oss? Vennligst sendes søknad digitalt med motivasjonsbrev, CV og referanser til [email protected] Merk søknad med “Søknad utstillingsansvarlig”. Ufullstendige søknader vurderes ikke.


Spørsmål om stillingen kan rettes via telefon eller e-post til:

Kunstnerisk leder Antonio Cataldo, tlf. 469 74 035, [email protected]

Bilder:

Alle dokumentasjonsfoto av Julie Hrnčířová.

1) Marthe Ramm Fortun performance som del av 'Women In Three Acts', mars-mai 2019

2) Samtaleserien 'Let's Talk About Images', november 2018 - januar 2019

3) From utstillingsprogrammet 'Le Book Club', januar-februar 2020

4) Fotokunstner Yamile Calderon på utstillingsåpning, september 2020

5) Grafisk profil til det digitale utstillingsprogammet 'Let's Talk About Images 2.1.0', april-juni 2020. Design av Herman Breda Enkerud

siste