Nyheter

DAGS FOR DAYS

Jeg lærer fort, er tilpasningsdyktig, motivert, selvsikker, jeg legger sjela i alt jeg gjør, jeg er tillitsvekkende, jeg jobber overtid, jeg er singel, jeg skal aldri få barn og å få hvilket som helst oppdrag er min største drøm.

Penger, karriereambisjoner, horoskop og klasseskiller - er bare noen av elementene i pilotepisoden av Days som har premiere torsdag 15. oktober på Fotogalleriet.

Days er en eksperimentell såpeopera initiert av Ellinor Aurora Aasgaard og Zayne Armstrong. I Days er den glamorøse verdenen vi kjenner fra amerikanske såpeoperaserier som Days of Our Lives, erstattet med dagens Berlin. Laget om og av den voksende gruppen prekære arbeidstakere, spør Days: hvordan tenker, føler og forstår prekariatet verden rundt seg? Og, kan vi skape en motvekt til denne stadig mer absurde virkeligheten?

I den første episoden av Days møter vi en gruppe karakterer, som samlet utgjør et komplisert nettverk av motstridende interesser i en konstruksjonsarbeiders tilsynelatende uinteressante butikklokale. En nyinnflyttet til Berlin får en eksistensiell krise som følge av uheldig spirituell veiledning og forsøker å få en bedre 'look'. Samtidig forsøker en heterofil personlig trener å forføre en intellektuell transperson, men er det ekte kjærlighet eller har begge andre motiver?

Følg serien live til søndag 29. november.

Pilotepisoden av Days er skrevet av Aasgaard og Armstrong, i samarbeid med en voksende gruppe av Berlinbaserte filmskapere og forfattere: Lene Berg, Sean Gallen, JP Horstmann og Zain Saleh. Scenografien er produsert i samarbeid med de Berlinbaserte kunstnerne 333 Boyz, Ulrike Buck, Bob Kil, Nicholas Korody og Elisabeth Ravn. Rollebesetningen består av Alaa Abdullatif, Andrea Birmingham, Jens Bluemlein, Julie Chance, Juan Carlos Cuadrado, Murat Dikenci, Ana Kavalis, Meri Koivisto, Marie Noël, Ottokar Lehrner, Fan Popo, Robin Schick, Elena Schmidt, Ruth Rosenfeld og Kotti Yun.

BLI EN SÅPEOPERASTJERNE

Er din livsstil prekær? Bor du i Oslo? Meld deg til audition for å bli en såpeoperastjerne og lat som du eier en Tesla i en dag. Hold øynene åpne for vårt open call!

TAKK TIL

Fotogalleriets hovedfinansiering kommer fra Norsk Kulturråd. Ytterligere finansiering mottas fra Norsk fotografisk fond (Nofofo). Fotogalleriet mottar delfinansiering fra Kulturdepartementet gjennom deres utstillingshonorarordning og fra Oslo kommune.

Prosjektet og utstillingen Days er muliggjort gjennom generøs støtte fra Kulturrådet, Vederlagsfondet (BKH) og Stiftelsen Fritt Ord.

siste