Nyheter

BOKLANSERING OG SIGNERING: TERJE ABUSDALS SLASH & BURN

Fotogalleriet er stolte av å kunne annonsere utgivelsen av Terje Abusdals Slash & Burn, vinneren av Nordic Dummy Awards 2017. Boken lanseres under Rencontres d'Arles i Frankrike.

Boklansering og signering: Torsdag 5. juli 2018, kl 16.30

Kehrer Pop-up Gallery, 16 Bis rue du Grand Prieuré – Arles, Frankrike


Boken Slash & Burn blander og leker med ulike sjangre ved å sammenstille dokumentarisk, historisk og iscenesatt fotografi. Boken tegner slik et spennende bilde av Finnskogens historie, og områdets komplekse liv slik det arter seg i vår egen tid.

Finnskogen er et stort sammenhengende skogområde langs riksgrensen i Hedmark og Värmland hvor finske nybyggere slo seg ned på 1600-tallet. Innvandrerne – kalt skogfinner – var svedjebrukere, en dyrkingsmetode der man feller, tørker og brenner skog og sår matvekster i asken. Dette gir enormt store avlinger, men krever samtidig store landområder ettersom jorden blir raskt utarmet. Skogfinnenes naturforståelse har røtter i en østlig sjamanistisk tradisjon, og har ofte blitt forbundet med magi og mystikk. Slash & Burn tar utgangspunkt i denne naturforståelsen, samtidig som den utforsker hva det vil si å være skogfinne i dag, fire hundre år og tolv generasjoner senere, i en tid når det opprinnelige levesettet for lengst har forsvunnet og ingen lenger snakker språket.

"I Slash & Burn er ikke fotografiet alltid så klart og tydelig som vi normalt forventer, men ofte uskarpt og fordunklet – av røyk, tåke, damp, støv og mørke – og verden slik vi tror vi kjenner den, er forvandlet til noe mye mer eterisk og atmosfærisk. (…) Og apropos studiefeltet er Abusdals kunstneriske tilnærming i seg selv en form for svedjebruk, der han gjennom forskjellige former for fotografisk desorientering, dekonstruksjon og nedbrytning skaper et nytt, frodig lag av informasjon og mening – fotografisk aske med rikelige mengder av næringsstoffene som trengs for at nyoppdagede forestillinger om personlig forståelse og kulturell identitet skal spire og gro."

—fra Aaron Schumans essay


Om du har spørsmål vedrørende Slash & Burn og Nordic Dummy Award, ta gjerne kontakt med Kommunikasjonsansvarlig hos Fotogalleriet, Hans E. Thorsen ([email protected]).

Ved andre henvendelser, så som pressebilder, opphavsrettslige spørsmål og eksemplarer av boken for anmeldelser, vennligst ta kontakt med Kehrer Verlags pressekontor via Barbara Karpf, PR-avdelingen ([email protected]) og/eller Sandra Dürdoth, Distribusjon ([email protected])

OM TERJE ABUSDAL

Terje Abusdal (f. 1978) er en visuell historieforteller som arbeider i krysningen mellom fakta og fiksjon. Han bor og arbeider i Oslo. Abusdal mottok den prestisjefulle prisen Leica Oscar Barnack Award og var en av finalistene på Luma Rencontres Dummy Book Award og Unseen Dummy Award (alle i 2017). Abusdal har stilt ut en rekke steder, blant annet på Paris Photo (2017) i Grand Palais, Paris, Frankrike, Jaipur Photo Festival i Jaipur, India, Finnskogutstillingen i Norge, og Noorderlicht International Photofestival, Museum Belvedere i Heerenveen, Nederland (alle i 2018). Slash & Burn var også Alec Soths valg som jurymedlem på Magnum Photography Awards. Mer informasjon om Terje Abusdal finner man på www.terjeabusdal.com

OM NORDIC DUMMY AWARD

Nordic Dummy Award (NDA) er en pris som deles ut årlig av Fotogalleriet, med en målsetning om å presentere nye fotografiske trender i de nordiske landene, oppmuntre til nyskapende fotografiske produksjoner, og gi oppmerksomhet til fotobøker som en selvstendig kunstnerisk plattform. NDA ble opprettet i 2012 av Fotogalleriet og Forbundet Frie Fotografer (FFF). En jury bestående av profesjonelle fagpersoner innen kunstfeltet velger et utvalg finalister og en prisvinner, som sendes på turne og stilles ut på en rekke steder i de nordiske landene. Prisvinneren publiseres av Kehrer Verlag.

OM KEHRER VERLAG

Kehrer Verlag er blant verdens ledende forlag innen utgivelse av fotobøker. Forlaget ble grunnlagt i 1995 av Klaus Kehrer og er et av få selvstendige forlag i Tyskland. I tillegg til fotografi er de orientert mot samtidskunst, kunst fra det 17. til det 20. århundre, og internasjonal lydkunst. For mer informasjon om Kehrer Verlag, besøk www.kehrerverlag.comsiste