Nyheter

To nye ansatte hos Fotogalleriet

Fotogalleriet kan med glede annonsere at Håkon Lillegraven er ansatt somFormidlingsansvarlig og og Sindre Husebø som formidler.

De nyansatte vil kunne bidra med en erfaring og ekspertise som komplementerer den eksiterende kompetansen i staben, og vil berike diskusjoner om temaer som sosial transformasjon, produksjon og reproduksjon av kunnskap, og nye samarbeidsformer innen kunstfeltet.

Håkon Lillegraven er kurator, kunstformidler og produsent, som inntil nylig jobbet for Oslobiennalen. Sindre Husebø er kunsthistoriker og har jobbet hos flere institusjoner, inkludert Astrup Fearnley Museet.

«Formidling er et komplekst norsk ord som omfatter læring, mekling og kommunikasjon. Det har vært en viktig del av Fotogalleriet som siden begynnelsen har skapt spenninger mellom det lokale og internasjonale feltet, med mål om å bringe bevissthet rundt eksperimentelle fotografiske praksiser som katalyserer forandringer i et globalt samfunn der relasjonen mellom mennesker er formidlet gjennom bilder. Vi er veldig glade for å ønske Håkon og Sindre velkommen til Fotogalleriets stab, og for at vi fremover kan tenke sammen om institusjonen fremtid med å tjene et lokalt og internasjonalt publikum» sier Antonio Cataldo, Kunstnerisk leder ved Fotogalleriet.

Håkon Lillegraven sier «Jeg er frem til å jobbe med Antonio og resten av Fotogalleriets team med å utvikle et program i tråd med visningsstedets høye kunstneriske standarder og spennende/engasjerende tilnærming.

«Jeg er glad for å bli en del av teamet på Fotogalleriet, og å ta aktiv del i å utvikle visningsstedets formidlingsprogram», sier Sindre Husebø.


Håkon Lillegraven. Bilde: Chiara Dalla Rosa


Sindre Husebø


siste